Like ons!

Zoeken

Waarom de LP Amsterdam?

Waarom de LP Amsterdam?

De Libertarische Partij Amsterdam is de enige politieke organisatie in Amsterdam die jou respecteert als een uniek en bekwaam individu.  Wij  geloven in vrijheid, zelfredzaamheid, ondernemingszin en persoonlijke verantwoordelijkheid.  Wij willen voor ons allen en toekomstige generaties een samenleving scheppen waarin dit kernwaarden zijn.

Vrij en onafhankelijk
Wij geloven in vrijheid en onafhankelijkeid. Wij willen een samenleving die Amsterdammers in staat stelt hun leven zo veel mogelijk naar eigen inzicht in te delen, dat hen laat leven, werken,  schrijven, spelen en dromen op de manier die zij zelf willen.

De mens centraal
Het Libertarisme is een zorgzame filosofie waarin de mens centraal staat. Wij geloven dat elk individu uniek is. Wij streven naar een samenleving die het individu respecteert en hem aanmoedigt het beste in zichzelf te ontdekken en zijn volle potentieel te bereiken.

Principieel en consistent
De LP Amsterdam volgt een logische en consistente filosofie gebaseerd op het zelfbeschikkingsrecht. Ieder individu heeft het recht op zijn eigen lichaam, de vruchten van zijn arbeid en eigendom.  De enige rol van de overheid, voor zover aanwezig,  is het individu te helpen zich te beschermen tegen geweld en diefstal.

Solidair én rechtvaardig
De LP Amsterdam gelooft in het principe van vrijwillige solidariteit. Gedwongen solidariteit is geen solidariteit en is bovendien onrechtvaardig.  Wij vinden dat niemand gedwongen mag worden zich op te offeren voor een ander.  Wij juichen menselijke, vrijwillige  solidariteit  daarentegen toe.

Respect en tolerantie
De LP Amsterdam is voor alle Amsterdammers die een leven in vrijheid nastreven en die tegelijk de vrijheid van anderen respecteren.  Ons motto is: “leven en laten leven”.

Pragmatisch en constructief
Wij weten dat de samenleving die wij voorstaan niet van de een op de andere dag gerealiseerd kan worden.  We kiezen voor een pragmatische insteek:  de LP Amsterdam zal elk voorstel steunen dat ons dichter bij ons doel brengt.  Praktisch betekent dit dat elk voorstel dat de persoonlijke en/of economische vrijheid vergroot,  en/of  de overheid verkleint en/of  de belastingen verlaagt, op onze medewerking kan rekenen.

Doe nu mee!
Ben je enthousiast geworden en wil je ons steunen? Lees hier hoe je dat kunt doen!

0 Reacties uitgeschakeld voor Waarom de LP Amsterdam? 1366 15 maart, 2016 Liberalisme, Libertarisme, Visie, Vrijheid maart 15, 2016

Facebook Comments

comments powered by Disqus

LP Amsterdam op social media

Nieuwsbrief