Like ons!

Zoeken

(16 jun) Cafe Bastiat: “Het dwangmatig onderwijs voorbij”

(16 jun) Cafe Bastiat: “Het dwangmatig onderwijs voorbij”

‘Waarom het dwangmatig onderwijs niet leidt tot ontwikkeling, zelfontplooiing en een gelukkig leven, maar tot verspilling, geweld en ongeluk.’

Na het (terug)geven van vrijheidsrechten aan slaven en vrouwen, zijn kinderen de laatste groep mensen wiens vrijheidsrechten op systematische wijze worden geschonden. Kinderen van 5 t/m 18 jaar worden gedwongen naar school te gaan. Een belangrijk argument hierbij is dat dit in het belang van de kinderen zelf zou zijn. Hierbij wordt voorbij gegaan aan de doelstelling van het dwangmatige onderwijs; het creëren van een volgzame en gehoorzame bevolking. Dit systeem is in Pruisen rond 1815 voor het eerst voor de massa verplicht gemaakt en is sindsdien ongewijzigd over de rest van de wereld uitgerold.

In deze lezing zal een aantal mythes van het dwangmatig onderwijs worden doorgeprikt, wordt zichtbaar gemaakt welke schade dwang veroorzaakt bij kinderen, wordt de kater na het onderwijs feest inzichtelijk gemaakt en worden suggesties getoond hoe het ook anders kan.

Waar & wanneer

16 juni 2015, aanvang 20:00, inloop 19:30
Cafe De Heffer
Oude brugsteeg 7, Amsterdam

Toegang is gratis, iedereen is welkom!
Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld (Facebook)


Over de spreker

Peter Hartkamp is vanwege zijn eigen kinderen zich gaan interesseren voor het onderwijs en is mede-oprichter van 3 particuliere scholen. Hierbij heeft hij de weerstand en inmenging van de overheid in het onderwijs ervaren. Er zijn meer dan 25 klachten en rechtszaken gevoerd. Uiteindelijk heeft dit geleid tot strafrechtelijke veroordeling in hoger beroep van de ouders van de school De Kampanje, die daardoor in februari 2014 heeft moeten sluiten. Daarna is in September 2014 Newschool.nu opgericht die in November is erkend door de overheid.

Peter Hartkamp is opgeleid als mijnbouwkundig ingenieur, werkzaam als Principal Strategy Consultant, (Onderwijs) Ondernemer en bestuurslid van de European Democratic Education Community

10346195_829938857054955_3638569856537821185_n

0 Reacties uitgeschakeld voor (16 jun) Cafe Bastiat: “Het dwangmatig onderwijs voorbij” 585 25 mei, 2015 Bijeenkomsten, Café Bastiat, Visie mei 25, 2015

Facebook Comments

comments powered by Disqus

LP Amsterdam op social media

Like ons!

Doneer nu!

Steun de campagne voor een vrij en welvarend Amsterdam. Elk bedrag telt!

Rekening: ING 9430399
IBAN: NL14INGB0009430399
BIC: INGBNL2A
Ten name van: Libertarische Partij
Onder vermelding van: Afdeling Amsterdam

Donate Bitcoin

Nieuwsbrief

YouTube Kanaal