Like ons!

Zoeken

LP Amsterdam: “UberPOP hoort bij de stad.”

LP Amsterdam: “UberPOP hoort bij de stad.”

Amsterdam, 14 oktober 2014 – Een breed en divers aanbod op de mobiliteitsmarkt valt te prijzen. Laat de Amsterdammer daarom zelf kiezen welk vervoer bij hem/haar past. De gemeente Amsterdam moet initiatieven als Uber en UberPOP niet de das om doen, maar juist aanmoedigen!

Het is niet alleen betutteling, maar ook verstoring van de vrije markt om het nieuwe initiatieven moeilijk of zelfs onmogelijk te maken om toe te treden. Het beschermen van bestaande aanbieders dient enkel hun belangen, maar niet die van de gebruikers. Die zijn juist gebaat bij alternatieve partijen die gelijksoortige diensten aanbieden, waardoor er op prijs en kwaliteit geconcurreerd kan worden.

Voorzitter Kader el Oufir: “De LP Amsterdam ziet niet in waarom taxi’s met vergunningen en UberPOP chauffeurs niet naast elkaar zouden kunnen bestaan. Taxi’s met vergunning hebben een keurmerk en kunnen gebruik maken van taxistandplaatsen en de busbaan; chauffeurs van UberPOP hebben die mogelijkheden niet. Uiteindelijk bepaalt de klant zelf waar hij gebruik van wil maken. Daarbij dienen de regels en kosten voor taxihouders omlaag te gaan om een eerlijkere concurrentiepositie mogelijk te maken.”

0 Reacties uitgeschakeld voor LP Amsterdam: “UberPOP hoort bij de stad.” 861 14 oktober, 2014 In de media, Persbericht, Visie oktober 14, 2014

Facebook Comments

comments powered by Disqus

LP Amsterdam op social media

Like ons!

Doneer nu!

Steun de campagne voor een vrij en welvarend Amsterdam. Elk bedrag telt!

Rekening: ING 9430399
IBAN: NL14INGB0009430399
BIC: INGBNL2A
Ten name van: Libertarische Partij
Onder vermelding van: Afdeling Amsterdam

Donate Bitcoin

Nieuwsbrief

YouTube Kanaal